Blogs

Welkom in Nederland, de blik van 'asielkinderen'

1953

Jaarlijks worden duizenden asielverzoeken voor minderjarige kinderen ingediend. De kinderen die hier, al dan niet voorlopig, mogen blijven, proberen hun plekje te vinden in onze samenlevingHet gaat bij mij net als bij andere kinderen hoor!.

In deze vlog, die het Nederlands Jeugdinstituut ontwikkelde met de Kindercorrespondent, komen de bijzondere en aangrijpende verhalen van vluchtelingenkinderen aan bod die naar Nederland kwamen met hun familie.

Welkom in Nederland, de blik van 'asielkinderen' from Nederlands Jeugdinstituut on Vimeo.

Over de auteur

Kennisnet Jeugd

De redactie van Kennisnet Jeugd plaats soms zelf bijdragen, bijvoorbeeld een productie die in opdracht van de redactie is gemaakt, of een anonieme blog van ouders over de zorg voor hun kind, om de privacy van het kind te beschermen. Wilt u een anonieme blog plaatsen? Stuur dan een e-mail aan kennisnetjeugd@nji.nl.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Functie: Adviseur
Sector / werkveld: Centrum voor jeugd en gezin, Gemeentelijke overheid, Rijksoverheid, Jeugdbescherming, Jeugdgezondheidszorg, Jeugd-ggz, Jeugdmaatschappelijk werk, Jeugdwelzijnswerk, Jeugdzorg, Justitie, Kinderopvang, Onderwijs, Onderzoek en advies
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Functie: Redactie
Organisatie: SBPN
Functie: Secretaris/belangenbehartiger
Organisatie: Hogeschool Leiden
Functie: Lector residentiele jeugdzorg
Organisatie: William Schrikker Groep
Functie: Adviseur
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord