Blogoverzicht

Kennisnet Jeugd is altijd op zoek naar enthousiaste bloggers. Wil je ook een blog schrijven? Neem contact op met onze redacteuren Rian van Lierop of Avinash Mahabali.

(Beter) leren bloggen? Kennisnet Jeugd organiseerde de webinar 'Bloggen met impact' met spreker Linda Duits.

Reset

Wat een vak, jeugdbeschermer!

Werkers in de jeugdbescherming moeten ingewikkelde keuzes maken, met ingrijpende gevolgen voor kinderen en ouders. Ze moeten eigenlijk een kei zijn in kansberekening.

2704

Mannelijkheid in de jeugdhulp: laten we de handschoen oppakken

De toenemende dominantie van feminiene invloed in onderwijs en zorg heeft ontegenzeglijk een gewenst emancipatoir effect gehad. Maar helpen we de jongens er eigenlijk wel mee?

2096

Jeugdbescherming is wél hulpverlening

Laatst hoorde ik tijdens een bijeenkomst wederom de breed verspreide misvatting dat de jeugdbeschermer geen hulp mag verlenen. Ik wil graag dat misverstand voor altijd de wereld uit helpen.

2046

Snel en lokaal monitoren: het IJslandse model

Landelijke monitorgegevens of lokale gegevens van een paar jaar geleden zijn beperkt bruikbaar als je iets wilt bereiken in je gemeente. IJsland doet het anders: snel en op lokaal niveau monitoren.

2084

Circus Inkoop is in de stad!

Voor gemeenten en jeugdhulpinstellingen is het een spannende en drukke tijd: circus Inkoop zet de tenten op. Welke zorg mag volgend jaar blijven en wie mag die zorg uitvoeren tegen welke prijs?

3024

Zin en onzin van de pedagogische tik

Deze maand is het alweer tien jaar geleden dat een ‘verbod’ op geweld in de zorg voor een kind is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Nog steeds zijn de meningen daarover verdeeld.

3756

De kosten van een onderwijs-zorgarrangement

Onderwijs -zorgarrangementen kunnen duur zijn, erg duur. Door bezuinigingen is het te begrijpen dat iedereen zoekt naar goedkopere mogelijkheden. Maar hoe pak je dat aan? En waar kun je op snijden?

1295

Echte professionals weten wat ze kennen en kunnen

Jeugd- en gezinsprofessionals lijken soms bijna te bezwijken onder hun werkdruk. Een duidelijke beroepsidentiteit zou hen helpen om hun grenzen te bewaken en te laten zien waar ze voor staan.

3080

Onderwijs-zorgarrangementen: een cijferexercitie

Hoe bepaal je als gemeente voor hoeveel kinderen je een onderwijs-zorgarrangement in moet richten? Een exact aantal noemen is lastig, maar we hebben wel zicht op hoeveel kinderen zorg nodig hebben.

962

Dit kind heeft niemand!?

Nog regelmatig hoor ik in de jeugdzorg: ‘Dit kind heeft niemand’ of ‘Er is geen netwerk’. Kevin Campbell, die eind september een ‘bootcamp’ Family Finding gaf in Amsterdam, kan er nog...

6410
Functie(s): Adviseur
Organisatie: Zelfstandige; Advies Verandering Projectleiding in het sociaal domein
Sector / werkveld: Onderzoek en advies
Functie(s): Adviseur
Organisatie: De Pannenboog
Sector / werkveld: (onbekend)
Functie(s): Senior medewerker inhoud
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Sector / werkveld: (onbekend)
Functie(s): Directeur Effectiviteit en Vakmanschap
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Sector / werkveld: Jeugd-ggz
Functie(s): Adviseur
Organisatie: William Schrikker Groep
Sector / werkveld: (onbekend)
Functie(s): Programmaleider Veilig Opgroeien
Organisatie: NJi
Sector / werkveld: (onbekend)
Functie(s): Programmamanager Drugs en Alcohol, afdeling Jeugd
Organisatie: Gemeente Rotterdam
Sector / werkveld: (onbekend)
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord