3 vragen aan Sanne-Lot van Ulzen (Inklus)

Sanne-Lot van Ulzen: "Dat gat tussen ouders en professionals moeten we dichten."

Naam:            Sanne-Lot van Ulzen
Functie:          Ontwikkelaar
Organisatie:    Inklus
 

1. Wat moet de transformatie van de zorg voor jeugd in ieder geval opleveren?

“Het is essentieel dat we nu echt vanuit de ouders gaan werken, en niet meer vanuit procedures van zorginstellingen. Nu zien we vooral dat ouders mogen meedoen. Maar het uitgangspunt moet zijn dat de ouder de regie voert. Pas als dit niet lukt, verzinnen we iets anders.”

2. Wat draag jij daaraan bij?

“Ik heb vier jaar geleden mijn baan opgezegd en heb het ‘Blogboek’ ontwikkeld. Ouders beheren dit online communicatiemiddel en wisselen informatie over hun kind uit met zorgverleners. Toen wij hiermee begonnen, was er nog geen transformatie. Maar het past nu goed in de maatschappelijke beweging van meer eigen initiatief.”

3. Wat zie je als de grootste uitdaging?

“Professionals moeten tussen de oren krijgen dat zij ouders de regie moeten gunnen. Ouderregie begint dus bij de professional. Dat komt ook omdat ouders hulpverleners op een voetstuk plaatsen, waardoor ze niet durven te vragen om bijvoorbeeld het ‘Blogboek’ te gebruiken. Dat gat tussen ouders en professionals moeten we dichten.”

Lees ook de blog van Sanne-Lot: "Ouderregie: de professional is aan zet".

Maak kennis met Sanne-Lot op Kennisnet Jeugd:

Sanne-Lot van Ulzen
Functie: Directeur
Organisatie: Inklus
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord