3 vragen aan Sanne Rasing (GGZ Oost-Brabant)

Sanne: "Niet wachten tot een probleem groot genoeg is"

Naam:             Sanne Rasing
Functie:           onderzoeker/promovendus
Organisatie:     GGZ Oost Brabant
Sector:             jeugd-ggz

1. Wat moet de transformatie van de zorg voor jeugd in ieder geval opleveren?
“We moeten meer preventief werken vanuit scholen. Hiervoor is meer samenwerking nodig, bijvoorbeeld tussen ggz en scholen. We moeten dus niet wachten totdat een probleem groot genoeg is, maar dit probleem vroegtijdig herkennen. En dan de sterke punten die een kind wel heeft, nog sterker maken.”

2. Wat draag jij daaraan bij?
“In ons project ‘Een Sprong Vooruit’ leren we professionals op scholen om klachten van depressie en angst vroeg te herkennen, en om dit preventieprogramma op de juiste manier uit te voeren. Ik ben een onderzoeker, dus mijn bijdrage is vooral te onderzoeken of deze manier van werken effectief is.”

3. Wat is jouw persoonlijke drive?
“Ik ben heel nieuwsgierig, dus ik wil graag weten of bepaalde dingen effect hebben. Maar ik wil kennis niet voor mezelf houden, of voor wetenschappelijke tijdschriften. Ik vind het belangrijk dat kennis gebruikt wordt en gedeeld wordt. De praktijk moet er uiteindelijk beter van worden.”

‘Een sprong vooruit’ won in 2014 een van de Nationale Jeugdzorg Prijzen.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord