Symposium Onderzoek de Jeugdhulp

mei 31
Locatie: Assen
Tijd: 12:00 tot 17:00
Type: Congres

De jeugdhulp in Nederland is van hoog niveau. Maar hoe bereiken we nog meer kinderen, met misschien lastiger problemen? En hoe doen we dat zo dat kinderen er nu, maar ook in hun verdere ontwikkeling, meer van profiteren?

Kennis in de praktijk

We willen kennis uit onderzoek toepassen om vraagstukken in de jeugdhulp steeds beter op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een belangrijk thema als veiligheid: welke kennis helpt ons om meer kinderen veilig te laten opgroeien? Hoe goed onderbouwd is die kennis? Hoe kunnen we deze kennis gebruiken, in een wijkteam op school of in het netwerk van gezinnen, om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan?

Wat kunt u verwachten?

Deskundige  sprekers uit de wetenschap en de dagelijkse hulpverleningspraktijk praten ons bij over de kennis die er inmiddels is op een aantal gebieden, zoals kindermishandeling, jeugdigen in de gesloten jeugdzorg en vroege onderkenning van autisme. Naast de sprekers laten onderzoekers en behandelaars in een korte pitch zien hoe ze die kennis in de praktijk toepassen en hoe die kennis bijdraagt aan goede jeugdhulp.

Kosten: gratis

Meer informatie en aanmelden via:

https://www.accare.nl/childstudycenter/opleidingen/bijscholing/symposium-onderzoek-de-jeugdhulp/

Bijlagen

  • (1 MB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Accare
Functie: Secretaresse Accare Child Study Center
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord