Bijeenkomst Kennisnetwerk Jeugdmonitoring

september 13
Locatie: Vredenburg
Tijd: 09:30 tot 13:00
Type: Bijeenkomst

We nodigen je graag uit op donderdag 13 september 2018 van 09.30 – 13.00 uur in het Vergadercentrum Vredenburg te Utrecht voor de volgende bijeenkomst Kennisnetwerk Jeugdmonitoring over het thema:  ‘Kwetsbare jongeren. Wie zijn het en hoe meet je ze?’.

 

Inhoud bijeenkomst

Het begrip ‘kwetsbare jongeren’ wordt in het jeugddomein op veel verschillende manieren gebruikt. In de bijeenkomst willen het graag hebben over de definiëring en operationalisering ervan.

In het eerste deel van de ochtend zal Veerle van de Winckel en/of één van haar collega’s een presentatie geven. Zij is organisatieadviseur bij Hiemstra & De Vries en heeft in opdracht van Ingrado gewerkt aan de totstandkoming van de 'Standaard voor het monitoren van jongeren in kwetsbare positie'. Doel van deze standaard is om regio’s te ondersteunen bij het inrichten van een monitor om jongeren in kwetsbare positie in beeld te brengen en te kunnen volgen. Het idee is bovendien dat als alle regio’s de monitor op dezelfde manier inrichten, er een landelijk vergelijkbaar beeld ontstaat. Er wordt meer verteld over de methodische aanpak en de afwegingen bij de inrichting van de standaard en er worden lokale voorbeelden gegeven.

Na een pauze praten we samen door over het onderwerp.

Aansluitend aan de bijeenkomst is er een lunch (tot 13.00 uur).

We hopen dat jij komt!

Je kunt je via e-mail aanmelden bij Iris Dikhoff (i.dikhoff @nji.nl).

Thema's: jeugdmonitoring
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Functie: Projectassistent
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord