Signs of Safety Innovatie in de jeugdzorg: Kwaliteit meten en een ICT systeem waar medewerkers blij van worden

november 12
Tijd: 09:30 tot 16:00
Type: Bijeenkomst

Maandag 12 november 2018 te Amersfoort, een dag om geïnspireerd te raken!

Op de prachtige locatie van het Leerhotel ’t Klooster zullen 5 interessante buitenlandse sprekers je verrassen over de mogelijkheden van kwaliteit meten in de jeugdzorg en deze gelijktijdig in beeld brengen in het IT-syteem. 

Een IT systeem waar medewerkers blij van worden!

Deze dag is interessant voor elke organisatie die met Signs of Safety werkt of wil gaan werken. Bestuurders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers die kwaliteit in hun portfolio hebben, inhoudelijk verantwoordelijken die graag willen kunnen terug lezen wat werkt en waar het werk verbeterd zou kunnen worden en de IT medewerkers die hard werken om het IT systeem medewerker-vriendelijk te maken, zullen op deze dag hun kennis kunnen verrijken.

Bijlagen

  • (3 MB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Manager

Dit systeem is ongetwijfeld interessant, maar hier is in feite sprake van een reclameboodschap onder de vleugels van het NJI. Stel, een Nederlands bedrijf wil een product (Care4, Bergop, Khonraad....) op een congres presenteren. Het bedrijf vraagt het NJI een laaiend enthousiaste blog over dit product op haar site te plaatsen. Wat zou dan de reactie zijn? Ik vermoed: “Mooi product, maar wij doen hier niet aan mee. Het NJI wordt bekostigd met belastinggeld en houd zich daarom verre van promotie van merken”

Adviseur

Beste Bas,

Het is een aankondiging voor een activiteit, het staat ook onder het kopje activiteiten. Het is geen blog, en ik geef ook niet mijn mening.  Ik heb er zelf nul belang bij en zit niet in de organisatie. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Marieke Vogel, Signs of Safety trainer. Het gaat hier niet om een ICT bedrijf of producent die de eigen producten aanprijst, maar om een professional die de moeite heeft genomen om een informatieve bijeenkomst te organiseren waar anderen in Nederland misschien wat aan kunnen hebben. 

Ik denk dat het de moeite waard is om ons te laten inspireren door ontwikkelingen in het buitenland op dit terrein. In Nederland zijn de ICT systemen voor de jeugdzorg over het algemeen niet heel ondersteunend aan de werkprocessen. De meeste werkers ervaren het als een bureaucratische last. Hetzelfde geldt voor de systemen om kwaliteit te meten in de jeugdzorg. Die staan nog behoorlijk in de kinderschoenen. Dus als er ergens een gelegenheid is om elkaar te informeren over een nieuwe ontwikkeling is, dan mogen we elkaar daar toch op attenderen? Ook via Kennisnet Jeugd? Dat is wat ik wilde doen.

Manager

Misschien goed om ook te kijken naar werkende IT systemen die uit Nederland komen, het werkproces volledig ondersteunen en versterken, efficënter maken en ook nog een keer heel zichtbaar de effecten van je interventies laten zien. (kwaliteitsmeting) zie FunctioneringsProfiel (.nl)

....einde reclameboodschap....

(erg lastig, om een goede oplossing te bieden en aan te prijzen, zonder dat je als commercieel wordt afgeserveerd)

Fred Kofman

Trefwoorden voor dit item

ICT registratiesysteemKwaliteit metenSigns Safetyinnvatie
Organisatie: Gemeente Amsterdam / Afdeling Onderwijs, Jeugd en Zorg / Beleidsteam HGKM
Functie: Manager
Sector / werkveld: Gemeentelijke overheid
Organisatie: William Schrikker Groep
Functie: Adviseur
Organisatie: YOEP en ChildPoint
Functie: Manager
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord