Het Opvoedkwaliteitenspel. Voor professionals die de oudercompetenties willen versterken

april 04
Locatie: Utrecht
Tijd: 10:00 tot 15:00
Type: Training

Voert u met ouders gesprekken over de opvoeding en ouderschap? Dan is het Opvoedkwaliteitenspel hierbij een mooie aanvulling. Door het inzetten van deze methodiek kan de professional de ouder(s) helpen hun kracht te (her)ontdekken, om van daaruit opnieuw vertrouwen te ontwikkelen in hun eigen oplossingen.
Het opvoedkwaliteitenspel is een praktisch hulpmiddel voor professionals om met ouders in gesprek te gaan over de opvoedcompetenties. Het geeft inzicht, stelt leerdoelen en helpt de huidige opvoedkwaliteiten te bekrachtigen. Ouders worden zich zo (weer) bewust van hun opvoedcompetenties en krijgen weer vertrouwen in hun eigen oplossingen. Tijdens de training leert u de methodiek zo optimaal mogelijk in te zetten, waardoor u de eigen kracht en zelfvertrouwen van ouders versterkt.
In 2017 genomineerd geweest voor de Bert prinsensprijs als veel belovend vernieuwend initiatief in de opvoedondersteuning.

Met accreditatiepunten voor SKJ, Registerplein en V&VN

Bijlagen

  • (467 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Trefwoorden voor dit item

Eigen krachtOuderschap versterkenoplossingsgericht werkenopvoedingsondersteuning
Organisatie: Inkura
Functie: Coach en trainer
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord