Bouwen aan herstel

Visueel en krachtgericht werken

Samenvatting

De Yucelmethode bestaat uit een koffer met blokken, waarmee op een beeldende en concrete manier snel duidelijk wordt hoe het leven van een cliënt er uit ziet. Door te bouwen met blokken wordt in beeld gebracht hoe de draagkracht en de draaglast van mensen, gezinnen en netwerken in elkaar zit en hoe dit vebeterd kan worden.

Wat levert het op?

De methode is visueel en beeldend. De hulpvragende persoon bouwt, ziet en beleeft zelf een kleurrijke verbeelding van zijn situatie. De methode maakt probleemanalyses tastbaar, zichtbaar en concreet. De methode is speels en maakt moeilijke gespreksonderwerpen bespreekbaar en beeldend. Niet met woorden maar met blokken wordt snel duidelijk wat de ervaren problemen zijn.

Hoe is de opzet?

In de huidige hulpverlening worden vooral talige en abstracte begrippen gebruikt. Je moet je als cliënt van de hulpverlening aanpassen aan het taalgebruik en het begrippenkader van je hulpverleners. Bij de Yucelmethode gaat dat anders. Je bouwt met gekleurde blokken een opstelling die je levenssituatie weergeeft.

Wat werkt goed? Wat kan beter?

Een persoon wordt zich door de methode bewust van zijn problemen en gaat zien waar duurzame oplossingen liggen. Dat gebeurt doordat hij zijn werkelijkheid visualiseert door middel van de verschillende blokken, balken en opstellingen. Visualiseren houdt in dat de persoon zijn problemen en steunfactoren vóór zich op tafel zet. Dit 'externaliseren' maakt het praten erover minder bedreigend.

Wat kost het?

Professionals die de methode willen gebruiken kunnen een training volgen. Ervaren therapeuten kunnen een verkorte eendaagse training volgen. Voor wie wil kennismaken met de methode, kan een twee uur durende workshop volgen. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer weten over dit project?

Projectwebsite: www.yucelmethode.nl

Contact

Organisatie: Www.yucelmethode.nl
Naam: Mehmet Yucel
Telefoonnummer: 0653679127

Vragen?

Heb je een vraag of opmerking, of wil je een ervaring delen?
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord