Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die werken aan de transformatie van de zorg voor jeugd.

Prik een item op uw Prikbord

Sluit je aan bij het leerproces van "kwetsbare burgers"? Tijdens het congres Jeugd in Onderzoek spraken we over "kwetsbare burgers". Wie zijn dat eigenijk? We bleken een hele lijst met kenmerken te kunnen opnoemen. Enkele of meerdere van deze kenmerken zorgen al voor kwetsbaarheid in onze veeleisende samenleving. Vervolgens plaatsten we programma's en interventies op "pedagogische" afstand van deze groepen. Een interventie beoogt immers altijd verandering, maar een te grote leersprong (denk aan niveau, reisafstand, professionele distantie) zorgt ervoor dat de interventie niet zo succesvol is als we zouden willen. Leren begint bij de startpositie en verloopt in (soms kleine) stappen.
Sluit jouw programma/interventie/aanbod echt aan bij de meest kwetsbare burgers?
Check het en lees hier meer:

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: APParent R&D / Vantrood Educational Services
Functie: Onderzoeker / wetenschappelijk medewerker
Sector / werkveld: Onderwijs, Onderzoek en advies
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord