Prikbord

Een nieuwtje? Een mooi filmpje? Plaats op het prikbord alles waarvan je denkt dat het interessant, inspirerend of onmisbaar is voor anderen die werken aan de transformatie van de zorg voor jeugd.

Prik een item op uw Prikbord

Nieuwe informatiekaart geeft zorgprofessionals handvatten voor het ondersteunen van een goede band tussen baby’s en ouders. 

Zorgprofessionals signaleren vaak met onderbuikgevoelens dat het niet lekker loopt tussen ouder en kind. Ze vinden het vaak lastig om de problemen zonder oordeel bespreekbaar te maken; prille ouders krijgen dan al snel het gevoel dat ze het niet goed doen.

Voor Babykennis reden om de informatiekaart ‘Ondersteunen en signaleren in de ouder-kindrelatie’ te ontwikkelen. De kaart vormt een hulpmiddel voor zorgprofessionals om de prille band tussen ouder en baby te ondersteunen. De informatiekaart geeft zorgprofessionals concrete handvatten om de problemen op een invoelende manier bespreekbaar te maken. Het hulpmiddel is bedoeld voor elke professional die werkt met ouders en zeer jonge kinderen, zoals bijvoorbeeld: kinderopvang, jgz, geboortezorg, huisartsen, medisch specialisten, kinderartsen en paramedici.

De informatiekaart is gratis te downloaden via de website van Babykennis: www.babykennis.nl

U bent de eerste om te reageren.
Organisatie: Babykennis
Functie: Gedragswetenschapper / psycholoog / (ortho)pedagoog
Sector / werkveld: Jeugd-ggz, Onderwijs, Nascholing voor zorgprofessionals, Programma ontwikkeling
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord