Forum discussie

Menu

Bereikt jongerenwerk ook de 'bankhangers'?

  • (onbekend)

    De gemeente Den Bosch hield tijdens de 3e bijeenkomst van het Platform Jeugdwelzijn een vlammend betoog over de unieke strategie van de gemeente Den Bosch om jongeren in kwetsbare positie naar werk en school te helpen.(zie presentatie in de documenten). Het gaat hier over 'bankhangers' die ook door het jongerenwerk slecht worden bereikt. Want ze zijn niet op straat, hebben geen netwerk, gaan niet naar school en hebben geen baan. Ze blowen achter de computer, hebben schulden, gamen (te) veel. Het zijn jongeren vanaf een jaar of 16 tot 23 jaar. Nu werkt het jongerenwerk samen in deze RMC aanpak met jobcoaches, onderwijs en bedrijfsleven aan de persoonlijke ontwikkeling van deze jongeren en aan hun sociale vaardigheden. Waar gebeurt dit nog meer? Hoe kan het jongerenwerk deze 'bankhangers' vinden en begeleiden?

  • (onbekend)

    Er is een filmpje van Trajekt Op Maat uit Den Bosch. Dat laat de meerwaarde van het jongerenwerk zien in het werk met jongeren naar werk en school. Zo de 'bankhangers' bereikt in samenwerking met begeleiders. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

    http://www.nji.nl/Beschrijving-praktijkvoorbeeld?itemcode=VSP_IPV_12314

Trefwoorden voor dit item

arbeidsmarktjongerenwerkonderwijsschooluitval
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord