Document

Menu

Concept factsheet familiegroepsplan

Dit document is vrij

Dit document is vrij voor gebruik voor de leden van deze werkgroep en kan momenteel worden gedownload en/of bewerkt.

Het familiegroepsplan is een belangrijk instrument in de Jeugdwet om de eigen kracht van gezinnen te versterken. De Jeugdwet beoogt dat gezinnen zoveel mogelijk zelf en met steun van hun netwerk problemen voorkómen en aanpakken. De bedoeling is dat ouders en jeugdigen versterkt worden in hun eigen kracht en zo veel mogelijk zelf de regie houden wanneer zij kampen met problemen.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft in samenwerking met de ministeries van VWS en Veiligheid & Justitie een factsheet over de bedoelingen van de wet rond het familiegroepsplan opgesteld.

Dit document bevat de concept versie van de factsheet.

Tot 15 november kun je op het forum of middels de poll je mening geven over dit concept.

Details

Map: Hoofdmap
Geplaatst door: Tijne Berg - le Clercq
Geplaatst op: 17 oktober 2014 - 16:28
Thema's: familiegroepsplan
Aantal keer bekeken: 2783
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.

Ik vind het een prachtig en logisch plan, helemaal zoals ikzelf als ouder ook betrokken zou willen worden bij de zorg voor mijn kind.

Maar het zou fijn zijn als Blogboek opgenomen zou worden als voorbeeld van een format van een familiegroepsplan. Lijkt logisch naast de andere voorbeelden die ook genoemd worden.

Alleen of samen met ondersteuning opent een ouder een Blogboek en stelt het plan op met doelen. In eigen beheer. De basis.
We hebben recent van jullie de nationale jeugdzorgprijs gewonnen, dus best logisch om ons als voorbeeld format van een familiegroepsplan op te nemen toch?
Het wordt overigens ook al in meerdere gemeenten getest op die hoedanigheid.

Dag Sanne-Lot,

Veel dank voor je suggestie; daar zijn we erg blij mee.
Na 15/11 gaan we vanuit het NJi samen met de ministeries alle reacties bespreken en kijken hoe we die gaan verwerken. Kortom, we houden je op de hoogte.

HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord