Activiteit

Menu

Mini-conferentie '18… en dan? Kansen voor pleegjongeren!'

december 07
Locatie: De Driehoek
Tijd: 13:00 tot 17:00
Type: Congres

18… en dan? Kansen voor pleegjongeren!

Als je 18 jaar wordt ben je volwassen in Nederland. Je krijgt dan als jongere rechten en plichten die horen bij een volwassene. Dat is fijn, omdat je vanaf dan alles zelf mag regelen en op eigen benen kunt staan. Tegelijkertijd kan het een flinke uitdaging zijn, bijvoorbeeld als je in een pleeggezin woont en daar niet meer kunt blijven, of als je wel wat extra hulp kunt gebruiken om je zelfstandig te redden.

Afgelopen jaar zijn er door o.a. de Kinderombudsman aanbevelingen gedaan om de zorg aan pleegjongeren die 18 jaar worden te verbeteren, zoals het samen met de jongere opstellen van een toekomstplan, (praktische) nazorg die aansluit op wat de jongere nodig heeft en iemand waar hij of zij op terug kan vallen. Maar wat betekent dit voor u? Wat kunt u doen om de zorg voor pleegjongeren die 18 jaar worden te verbeteren? Deze mini-conferentie is dé plek om ideeën uit te wisselen en goede praktijkvoorbeelden met elkaar te delen, om zo elkaar te inspireren. Het is een initiatief van het Expertisenetwerk Pleegzorg, een netwerk van pleegzorgdeskundigen en belangenbehartigers.

De mini-conferentie is voor gedragswetenschappers, staf/beleidsmedewerkers en managers van pleegzorg aanbieders, gemeenten en wijkteamprofessionals en de leden van het Expertisenetwerk Pleegzorg. De conferentie wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut en Kinderpostzegels.

Zie de uitnodiging in de pdf.

Bijlagen

  • (208 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Functie: Onderzoeker / wetenschappelijk medewerker
Sector / werkveld: Jeugdzorg, Onderzoek en advies
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord