Activiteit

Menu

Lancering 'Mijn andere thuis'

oktober 29
Type: Evenement

Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft samen met een groot aantal partners uit het jeugdhulpveld Mijn Andere Thuis ontwikkeld: een set met tools, bestaande uit een app, een film en een website. Via de app krijgen jongeren uit pleeggezinnen en gezinshuizen een stem en kunnen zij zich uitspreken over acht thema’s die voor hun ontwikkeling van belang zijn. In de film vertellen jongeren uit pleeggezinnen en gezinshuizen over wat ze bijvoorbeeld vinden van de term pleegkind, wat een veilig thuis betekent en wat een goede voogd kenmerkt. Op de site is veel relevante praktijkinformatie en kennis te vinden over de acht thema’s. Hiermee krijgen gemeenten een monitoringsinstrument in handen waarmee ze, door werkelijk naar jongeren te luisteren, hun beleid kunnen evalueren en hun samenwerking met jeugdhulporganisaties kunnen optimaliseren.

Mijn Andere Thuis zal op 29 oktober gepresenteerd worden aan gemeenten en jeugdhulporganisaties door Kinderombudsman Marc Dullaert. Hij zal dit doen in samenwerking met jongeren wonend in pleeggezinnen en gezinshuizen. Medewerkers van gemeenten en jeugdhulporganisaties worden hiervoor uitgenodigd en krijgen workshops aangeboden voor het gebruik van de app en de site. Gemeente Leiden zal de aftrap doen door als eerste gemeente Mijn Andere Thuis in gebruik nemen.

Dit evenement is tevens de afsluitingsbijeenkomst van de ‘Maand van het Inhuisplaatsen’ van de Alliantie Kind in Gezin.

Zie de uitnodiging in de pdf.

Bijlagen

  • (437 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Nederlands Jeugdinstituut
Functie: Onderzoeker / wetenschappelijk medewerker
Sector / werkveld: Jeugdzorg, Onderzoek en advies
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord