Vluchtelingenpeuters

Er is behoefte aan concrete handvatten voor de educatieve opvang en ondersteuning van vluchtelingenpeuters en hun ouders. Voor deze kinderen en ouders is het belangrijk zo snel mogelijk deel uit te maken van de samenleving. Aandacht voor hun taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling in een stabiele en veilige omgeving is daarbij een voorwaarde. Maar uit landelijke peilingen blijkt dat zowel gemeenten als kinderopvangorganisaties worstelen met het geven van de nodige ondersteuning.

De partners Sardes, Sociaal Werk Nederland, Nederlands Jeugdinstituut en Pharos hebben de handen ineengeslagen om voor én met gemeenten en kinderopvangorganisaties te werken aan een voorschools aanbod voor die kinderen die het zo hard nodig hebben.

Volg deze werkgroep en geef feedback (op nieuwe producten), deel je ideeën, stel je vraag, beantwoord die van collega's of geef goede voorbeelden (wat werkt?). Zo werken we samen aan een voorschools aanbod voor vluchtelingenpeuters.

Doelgroep

Gemeenten: beleidsmedewerkers jeugd (werkend aan beleid kinderopvang)
Kinderopvangorganisaties: teamleiders en pedagogisch medewerkers

Lidmaatschap

Om een lidmaatschap aan te vragen voor deze semi-open werkgroep dien je eerst in te loggen of te registreren op dit netwerk.
Organisatie: Sardes
Functie: Adviseur
HomeThema'sWerkgroepenDeelnemersOver dit platformUpdatesPrikbordBlogs3 vragen overKalenderPraktijkvoorbeeldenVraag & Antwoord